18 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz

Lezzetli zeytinyağlı yemekler pişirmek istiyorsanız işte sırlarım;

Yemeğinizi hep ağır ateşte pişirin.

Yemeğin buharının yani lezzetin,in içinde kalması için gerekiyorsa yemeğin üzerine ikiye katlanmış yağlı kağıt örtün.

Zeytinyağlı yemeğinizi cam yada tercihen porselen servis kabına sıcakken aktarıp, kapağını kapatın.Soğuyana kadar da kapağını açmayın. Yemeğiniz rengini ve parlaklığını kaybetmesin.

Yemeğin yağını indirmeden 5-6 dak önce ekleyin daha önce kesinlikle yağı koyup yakmayın.

Her ne kadar zeytinyağlı yemeğe şeker konulur ise de bazı sebze yemeklerine limon yakışmaktadır.


MALZEMELER

1 kg kereviz sap ve yaprakları ile
2 adet havuç
1 büyük patates
2 baş kuru soğan
1-2 limonun suyu
tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
1.5 su bardağı su
isteğe bağlı olarak şeker ekleyebilirsiniz.
kerevizler için 1 kaşık un ve su.

Kerevizin kabuklarını soyup, irice doğrayıp, kararmaması için unlu suya atın ve pişirmeden hemen önce süzün,
Patates ve havuçları soyun ve irice doğrayın.
Soğanları halka halka dilimleyin.
Tencereye sırasıyla, soğan, havuç, patates ve kerevizler ile kreviz yapraklarını dizin.
1,5 bardak su,limon suyu ve tuzunu ekleyip, yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.Ocağn altını kapatmadan 5 dakika önce zeytinyağını ekleyin.
Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti daha da güzel olacaktır.



Üzerine dereotu doğrayıp, soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder