Evde pek yiyemesekte reçel yapmayı çok seviyorum. Pİşerken meyvelerin çıkardığı kokuya bayılıyorum. Kahvaltıyı kapatırken tereyağ ya da kaymak üzerine reçel çok severim. Sabah erkenden kalktım ve Kumkuat Reçeli yaptım. Yaparken de adım adım fotoğrafladım. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Kumkuat nedir nereden çıktı derseniz. Ükemizde süs bitkisi olarak yetiştirilen minyatür portakal Kumkuat. Karadeniz de yetişiyor. Nereden buldun derseniz pazarlarda bazen de manavlarda bulabiliyorsunuz.
Babamda balkonunda 1 tane büyütüyor. Gidip geldikçe hop bir tanesini lüpletirim. Kabuğunu soymanıza gerek yok, kabuğu ile yeniyor. Reçeli ise narenciye ürünleri gibi yapılıyor. Sadece kumkuatın 2-3 gün suyunu değiştirip suda bekletmenize gerek yok. Tüm işlemleri aynı gün yapabiliyorsunuz.
MALZEMELER
1 kg kumkuat
1.250 g toz şeker
500 ml su
1 limon
YAPILIŞI
Kumkuatları yıkayıp bir tencerede 1 taşım kaynatıp süzün. Bu işlemi 2 defa yapın.
Daha sonra üzerine şekeri ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra 40 dk kadar kısık ateşte pişirin.
İndirmeye yakın 1 limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha pişirip altını kapatın.
Sıcakken kavanozlara koyup, 2 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
ben de onlar neden azalıyor diyordum :) iyi oldu öğrendiğim...
YanıtlaSilArkadaşlar Kumkuatları size piyasanın çok ama çok ucuzuna yollayabilirim. Üreticisi olduğumdan taleplerinizi buradan ulaştırabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://www.e-kamkat.com/?SyfNmb=3&pt=S%C4%B0PAR%C4%B0%C5%9E%20VER/%20%C4%B0leti%C5%9Fim