Sevgilimizi, eşimizi hatta minik sevgililerimiz olan çocuklarımızı mutlu etmek için çikolata ile müthiş bir pasta yapacağız. Sözü fazla uzatmadan sizin de sabırsızlandığınızı düşünerek tarifimize geçelim.
MALZEMELER
Tabanı için;
200 g pasta çikolatası damla çikolata çok kolaylık damla çikolatanız yok ise çikolatayı bıçakla ufak parçalara bölün (ben bitter çikolatacıyım)
200 g tereyağ
250 g kahverengi şeker (beyaz toz şeker de olur)
4 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için;
200 ml krema
200 g çikolata
Süslemek için;
Çilek, böğürtlen vb meyveler
Rendelenmiş çikolata tamamen sizin zevkinize kalmış
200 g çikolata ve 200 g tereyağını mikro dalganız var ise mikro dalgaya dayanıklı bir kaseye koyup, mikrodalgada 30 saniyelik sürelerle ısıtarak eritiniz. Yani 30 saniye mikro dalgada ısıtıp çıkarıp karıştırın tekrar 30 saniye mikrodalga da ısıtıp tekrar karıştırın karışım ipek gibi olana kadar yaklaşık 4 ya da 5 defa bu işlemi yaparak eritin.Bu tekniği gittiğim çikolata kursunda öğrenmiştim. Çok pratik.
En son şekeri ve ununu da ekleyip iyice çırpın ve ufak bir kalıba (günün önemine uygun kalpli varsa çok şık olur) dökerek (kalıbı ya yağlayın ya da yağlı kağıt kullanın) önceden ısıtlılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişiriniz.
Çatlak ve kötü görünümlü bir taban elde edeceksiniz. Ama süsleyene kadar sakın üzülmeyin.
Soğuduktan sonra en az 4 saat en mükemmeli 1 gece buzdolabında bekletiniz.
Tabanınız hafifçe çökecek.
Ertesi gün kremayı ısıtın kesinlikle kaynamayacak; 200 g çikolatayı ekleyip iyice çırpın.
Karışım ile pastanızın tabanını kaplayın.
Üzerini rendelenmiş çikolata ya da orman meyveleri ile süsleyip 1 saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Eğer üzerine çikolata rendeleyeceksiniz sunumunuzu mutlaka yanında çilek ile yapın.
Birbirleriyle çok uyumlular.
Afiyet olsun.
kalp şeklindeki kalıbınızı çok beğendim :)nereden aldınız :)
YanıtlaSilKalp şeklindeki kalıbım Tupperware'den :)
Sil