Evet kızımın favorisi ikinci tarifle karşınızdayım J
Pırasalı ve Hindili Tuzlu Tart
Tuzlu tartlar çocuklara sevmedikleri sebze ve etleri yedirmenin
en kolay yoluJ
Yemek hazırlarken tarife bağlı kalıp kesinlikle yaratıcılığınızı kısıtlamayın, içinizden geldiği gibi yapın mutlaka kendinizden bir şeyler katın işte o zaman yemek yapmaktan zevk almaya başlayacaksınız.
Pırasa, hindi ve krema beraber pişince lezzet
patlaması yaşanıyor.
Pırasa yerine kuru ya da yeşil soğan, hindi yerine tavuk ya da sevdiğiniz et çeşidini ya da
ince doğranmış 1-2 kereviz sapıyla, kekik, domates, bol soğan sarımsak ve
kuzu etini iyice pişirip iç harç olarak kullanabilirsiniz.
Not: Hamurunuzu ve içini hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz J.
Sabah dondurucudan çıkarıp buzdolabında muhafaza edip, akşam 10 dakikanızı ayırıp fırına verebilirsiniz.
Tarifimize gelince;
HAMURU
250 g un (doğal un karışımları favorim)
100 g tereyağ
100 g labne peyniri (krem peynir de olur)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı soğuk su (genelde krem peynirlerde su oluyor bu suyu da kullanabilirsiniz)
1,5 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz (peynir tuzlu oluyor, bu nedenle tuzunu abartmayınız)
Hamurun üstü için 1 yumurta sarısı
Un, kabartma tozu, tereyağ, peynir, sirke ve tuzu derin bir kapta yoğurunuz. Streç filme sarıp 30 dk - 1 saat buzdolabında bekletiniz.
İÇ MALZEMESİ
500 g hindi kuşbaşı
1 kg ince doğranmış pırasa1 paket krema (200 ml küçük boylardan)
Tuz - karabiber
150-200 g rendelenmiş kaşar peyniri (tercihim eski kaşar ya da parmesan)
Kuşbaşı hindi, pırasa ve kremayı bir tencerede tuz ve karabiberini eklerek önce yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirip soğutunuz.
Hamuru 2 parçaya bölünüz ¼ ve ¾ oranlarında. Büyük olan hamurunuzu alt taban yapmak için 2 adet yağlı kağıdın arasında oklava ile tart kalıbı büyüklüğünüze göre açınız.
Kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yayınız. İç malzemesini orantılı yayıp üzerine rendelenmiş peyniri serpip, ince hamur ile üzerini kapatınız.
Tartınızın üzerine yumurta sarısını sürüp,
maksimum 200 derecelik fırında (her fırının ısısı farklı dakikanızı kendi fırınınıza göre ayarlamanız gerekiyor)
25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Fırından çıkartınca 5-10 dakika dinlendirip servis yapınız.
Afiyet
olsun.
Çok acımasız eleştirmem ile ün yapmışımdır ama buna benim de yapabileceğim olumsuz bir eleştiri yok!.. En iyi tarafı da, çocularınızın sevmediği sebzeleri içine kattığınızda afiyetle yemeleridir. Her yöreye uygun sebze ve her türlü et ile yapılabilir. Balık ile denemedik ama güzel olacağını düşünüyorum.
YanıtlaSilGökşen