18 Şubat 2013 Pazartesi

Pankek

Pankek sevmeyen var mı? Peki pankek üzeri nutella sevmeyen. Eminim çoğunluk dayanamıyordur.

Hatta nutella rejimlerin katilidir :)  Benim tercihim pankeklerin birine nutella diğerine fıstık ezmesi sürüp sandviç yapmak :) 

Basit, ve çabuk hazırlanacak kısa bir tarifle damaklarınızı şenlendirmek istiyorum.

Pankek en lezzetli ve yapımı en basit yiyecek. Çalışan annelere özellikle belirtmek istiyorum geceden hazırlayıp bir şişe ile buzdolabına koyabilir sabah hemen tavayı çıkarıp 1 tanesini yaklaşık 2-3 dakikada hazırlayabilirsiniz.




MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri çırpıp, küçük bir kepçe ile yağlanmış tavaya dökerek pişirin. Karışımı bir şişeye koyarsanız tavaya dökmek daha kolay oluyor. Ben biraz kısık ateşte pişiriyorum. Üzeri göz göz  olunca ve kenarları beyazlaşınca arkasını çeviriniz. Hafif kabarıyor ve pofidik oluyor. Verdiğim ölçülerle resimlerde gördünüz büyüklükte 6-7 tane pankek çıkıyor.

Pankekleri illa tavada hazırlamanıza gerek yok, yağlı kağıt serili fırın tepsisinde de küçük küçük hazırlayabilirsiniz.

Lezzetli bir atıştırmalık, kahvaltılık ne zaman yemek isterseniz çabucacık hazırlayabileceğiniz güzel bir kek. Ayrıca isteğe bağlı olarak hamuruna kuru üzüm, yaban mersini kurusu ve damla çikolata ekleyebilir öyle de pişirebilirsiniz. Yanında bal, reçel ya da çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder