
Kıymalı iç hazırlayacaksanız kıymayı önden kavurup, soğanı sonra ekleyin böylece hiç yağ kullanmanıza gerek kalmaz. Maydonoz, karabiber ve ceviz eklemeyi sakın unutmayın.
Sade patatesli içi sevmem. Çok yavan olur. Eski kaşar ya da haşlanıp suyu sıkılmış ve soğanla kavrulmuş ıspanak ile karışık olmalı. Karabiberi çok seviyorum ve tüm börek içlerine çok yakışıyor.
Dediğim gibi iç malzemenizi istediğiniz gibi hazırladıktan sonra her bir baklava yufkasını enlemesine açın. Yarısına eritilmiş tereyağ sürün. Diğer yarısını tereyağı sürdüğünüz yarının üstüne kapatın.
Ortasına hazırladığınız iç harcı aşağıdaki gibi koyun. İki tarafını da üzerine kapatın.
En ucuna kadar sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız börekleri hızlıca soğuk suya batırıp çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak üzerlerini çörekotu, haşhaş ya da susamla süsleyebilirsiniz. 40 yapraktan 2 tepsi börek çıkıyor.
220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişip Afiyetle yiyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder