29 Kasım 2014 Cumartesi

Sütlü Küçük Kahvaltı Ekmekleri





Malzemeler :

500 g un
1 paket kuru maya
275 ml ılık süt 
Ayrıca üstüne sürmek için 2 yemek kaşığı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker ya da pudra şekeri
50g tereyağ

Yapılışı

Un, kuru maya, şeker ve tuzu karıştırıp,  elekten geçirin. Süt ve yağı kuru karışıma yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. 



Yağlanmış bir kaseye koyup hamuru 2 katına çıkana kadar ılık bir ortamda en az 1 saat mayalandırın. 


Kabarmış hamuru unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. 


Hamuru 14 eşit parçaya bölüp yuvarlak minik topları yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.


Keskin bir bıçakla her bir ekmeğin üzerini çarpraz kesin. 


Üzerlerini yağlanmış folyoyla örtüp ekmekler 2 katına çıkana kadar en az yarım saat dinlendirin. 


Fırını 200 derecede ısıtın. Ekmeklerin üzerine süt sürün  ve isteğe bağlı un serpin. 

Fırında esmerleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişiriniz. 



Afiyet olsun. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder