12 Haziran 2013 Çarşamba

Mısır Unlu Tuzlu Kap Kek


Genelde  balık pişirdiğim zaman özellikle hamsinin yanına yakıştırdığım bir tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapımı ve pişirmesi son derece hızlı ve pratiktir. Sıcakken kendimi kaybedip, kaç tane yediğimi sayamadığım, her zaman yiyebileceğiniz muhteşem bir tariftir.


MALZEMELER

2 bardak mısır unu
1 bardak beyaz un
1 paket kabartma tozu
125 g tereyağ (oda sıcaklığında ya da eritilmiş ama sıcak olmayacak)
150 g peynir (rendelenmiş)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt veya 1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz (peynir tuzlu ise tuz miktarını azaltmanız önerilir)
 
Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırınız.

Karışımı kaşıkla küçük kek kalıplarına eşit olarak dağıtınız. İsterseniz keklerinizi fırına vermeden üzerlerine rendelenmiş parmesan ya da kaşar serpebilirsiniz. 175 derecede fırında 25-30 dakika pişiriniz.
 
 
 
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK. ÇOK LEZETLİ GÖZÜKÜYORLAR...

    YanıtlaSil