20 Mayıs 2013 Pazartesi

Limonata

Limonataya bayılırım sıcaklarda ideal serinleticidir. Hele de evde yapılmışsa içtikçe içesim gelir.  Hazır havalar ısınıyorken sizleri serinletecek limonata tarifi vermek istiyorum. Limonatanın en lezzetlisi  ak limon ile olur.  Kokusu ve lezzeti  başkadır. İçine taze zencefil ve nane de eklerseniz taze ve ferahlarıcı tadlara kavuşursunuz.



MALZEMELER

Büyükse 6 küçükse 8 limon (renk vermek istiyorsanız 1 adet portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz)
500 g şeker (aldığınız şekerin doğal olmasına özen gösterin)
Yarım demet nane
1 parça zencefil 

YAPILıIŞI
Tüm limonların (portakalında) kabuklarını ince rende ile rendeleyin.

Zencefili de rendeleyin

Naneleri ince kıyın. Üzerine 500 g şekeri ekleyin. 
Tüm malzemeleri karıştırın. Hemen lazımsa blendırda iyice karıştırın ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip, şeker eriyene kadar  karıştırın, şeker eriyince 2 bardak da soğuk suyu ve kabuğunu rendelediğiniz limonların suyunu ekleyip  tekrar karıştırın ve ince bir tülbent ile süzün. Böylece şurup elde etmiş olacaksınız. Ağız tadınıza göre sulandırıp, buz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Ya da akşamdan şekere yatırıp, sabah 4 bardak soğuk su ekleyerek blenderla 
şeker eriyene kadar iyice karıştırın, şeker eriyince rendelediğiniz limonların suyunu ekleyip son kez  karıştırın ve ince bir tülbent ile süzün. Böylece şurup elde etmiş olacaksınız. 



Ağız tadınıza göre sulandırıp, buz ekleyerek servis edebilirsiniz. 

Servis esnasında bardağınızı  1 dilim yeşil elma veya nane ile süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder